Skip to main content

Als onderdeel van de nieuwe uitzend-cao gaan vanaf januari 2025 nieuwe regels gelden rondom de huisvesting van uitzendkrachten. Met het prijs-kwaliteitssysteem komt er een rekenmodel* voor het inhouden van huisvestingskosten.

Elke woning wordt beoordeeld op basis van een aantal punten. Denk aan de grootte van een woonkamer of met hoeveel mensen je een douche deelt. Hoe meer punten de huisvesting heeft, hoe hoger de inhouding mag zijn. De hoogte van de huur wordt dan dus bepaald door de kwaliteit van de woning.

Dit brengt aanzienlijke veranderingen met zich mee voor uitzenders die uitzendkrachten huisvesting aanbieden.

Hoe voldoe ik aan het nieuwe prijs-kwaliteitssysteem voor uitzendkrachten?

Natuurlijk helpen we jou om te voldoen aan de nieuwe eisen. Op dit moment passen we de software hierop aan, zodat je in januari 2025 goed van start kunt.

Met de aanpassingen voldoe je niet alleen aan de wettelijke verplichtingen, maar helpen we je dit ook op een eenvoudige en efficiënte manier te doen.

Wat doet Plan4Flex voor het prijs-kwaliteitssysteem?

Concreet passen we de volgende zaken aan, zodat je verantwoord en transparant omgaat met het nieuwe systeem voor huisvesting van uitzendkrachten:

1. Registratie van prijs-kwaliteitssysteem (historisch)

Nieuwe overzichten waarin je registratie van punten nauwkeurig wordt vastgelegd. Deze registraties worden voor langere termijn bijgehouden. Zo heb je altijd een overzicht van de punten van een bepaalde woning, ook als deze na verloop van tijd veranderen.

Dit maakt het mogelijk om registraties te controleren en eventueel te weerleggen indien nodig. De puntenberekening zorg direct voor inzicht in de totaalberekening van de kamers. Deze zijn bij eventuele wijzigingen in de toekomst ook direct te registeren. Hierin nemen we een basisbedrag per punt en algemene basisbedrag mee.

2. Huisvestingsplaatsingsbevestiging via Plan4Flex

Transparantie staat voorop bij het plaatsen van uitzendkrachten in huisvesting. Bij het toewijzen van huisvesting, maakt Plan4Flex een document in de voorkeurstaal van de uitzendkracht, waarin je het aantal geldende punten en eventuele extra informatie vastlegt.

Dit document wordt toegevoegd aan het dossier van de uitzendkracht. Dit helpt om een helder beeld te geven van de gemaakte afspraken.

3. Geïntegreerde kostenregistratie in Plan4Flex

Alle kosten die verbandhouden met de huisvesting worden verzameld en als totaal berekend in de onkostenmodule van Plan4Flex. Ook dynamische planningen worden hierin meegenomen.
Hierdoor heb je geen zorgen over eventuele verkeerde berekening van huisvestingskosten. Deze integrale aanpak zorgt ervoor dat alle betrokken partijen een duidelijk en volledig inzicht hebben in de kosten, wat bijdraagt aan een transparante werkwijze.

4. Uitgebreide rapportagemogelijkheden

Maak gebruik van uitgebreide rapportagemogelijkheden in onze software, met rapporten over de registratie van punten, huisvestingsplaatsingen en bijbehorende kosten.
Deze rapporten geven je een gedetailleerd overzicht en helpen bij het monitoren en beheren van alle processen op een efficiënte manier.

Met deze updates leggen we de basis voor een toekomstbestendige softwareoplossing die uitzendbureaus ondersteunt in een snel veranderende markt. Onze visie is om uitzendbureaus niet alleen vandaag, maar ook in de toekomst te voorzien van de tools die nodig zijn om succesvol te opereren. We staan ervoor om onze software voortdurend te innoveren, zodat deze naadloos aansluit bij de groeiende behoefte aan transparantie, efficiëntie en naleving van regelgeving.

Wanneer kan ik aan de slag met de registratie?

We zijn nu druk aan het bouwen. Je hoort van ons wanneer dit beschikbaar is, dat zal zeker voor januari 2025 zijn. Tegen die tijd helpen we je natuurlijk met de instellingen.

*Meer informatie over het rekenmodel vind je op de site van de ABU.